Vriendschap

Ondertussen lig ik al meer dan 14 dagen in het ziekenhuis. In deze periode heb ik veel kaarten, berichtjes, cadeautjes, bezoekjes gehad. Het doet me plotseling realiseren hoeveel mensen ik ken en hoeveel mensen er betrokken zijn bij wat ons nu overkomt. Van buren tot familie, van vrienden tot kennissen tot collega’s. Ik voel me overspoeld met positieve gedachten. Voorheen zijn al deze contacten eigenlijk vanzelfsprekend, maar in een tijd van vrees en nood voelt het als iets echt bijzonder. Dank je wel allemaal!
Zo ook de dag dat ik de stents in mijn hart kreeg. Hoeveel kaarsjes er niet zijn aangestoken. Hoewel mijn hart niet helemaal optimaal meer werkt, die warmte voel ik daar nog steeds.
En dan ook mijn maatje, vriend en man. Mijn Tom. Iedere dag twee of driemaal naar het ziekenhuis komen. Het voelt als een opgave. De dag altijd gebroken. Een inbreuk op je normale ritme. Er voor mij willen zijn, maar eigenlijk ook een gevoel van machteloosheid op sommige momenten. En dan alle steun die ook jij krijgt. Even je verhaal doen, je angsten en zorgen bespreken (vooral als het gaat over het naar huis komen) of misschien even over iets anders praten. Fijn al die mensen om ons heen.
Over naar huis gaan gesproken. Ik hoop vandaag (of morgen) wat meer te weten. Ik wil graag naar huis. Het is wel klaar hier in het ziekenhuis. En als ik eenmaal thuis ben hoop ik veel mensen daar ook weer te zien. En hoop ik nog steeds op lieve en opbeurende berichtjes. Want ik moet bekennen dat ik die nodig zal hebben in de tijd die gaat komen. Het vinden van een nieuw evenwicht, het vertrouwen weer krijgen in mijn lichaam en samen verder gaan. Dit zal, ondanks dat ik me goed voel en positief gestemd ben, toch met enkele hobbels gaan.
Advertisements

Author: Jocova

Getrouwd met Tom. Woon in Tilburg. Gek op Duitse herders, mn. die van ons. Werkzaam als Verpleegkundig Specialist binnen neurologie. Nu met hartfalen na een groot hartinfarct mei 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s